maanantai 12. huhtikuuta 2010

NÄLÄKÄ

Mun pitäisi tehdä ihan pöhölönä töitä tällä hetkellä, mutta en pysty ku on muka nälkä. Eli siis esittelen mun lempiruokia, nam nam.

Penne Arrabiata


Niin perusruokaa mutta niin pirun hyvää! Ravintoloissa usein tunkevat tohon kastikkeeseen vaan turhan usein mustia oliiveja, mutta onneksi ne saa yleensä poies. Tuohon päälle ku vaan vielä hulluna parmesaania ja mustapipputirouhetta, niin taivas on avoin. Niin siis niille jotka ei tiedä, arrabiata-kastike on siis ihan tomaattihättöä, mutta siihen on lisätty aika rutkasti chiliä eli tulisuutta löytyy. Kaupan valmiit kastikepurkit ei kyllä tulisia ole, mutta niistä saa ite chiliä (TUORETTA!) lisäämällä ihan sika hyvää. Halpaa ja maukasta. Ja tuo pitää syödä nimenomaan penne-pastan kanssa, ei muka maistu yhtä hyvälle muiden pastojen kanssa :D

Anssin aurajuustokastike


Tämä siis koostuu ihan lihansuikaleista, kermasta ja mielettömästä määrästä aurajuustoa. Niin syntisen hyvää! Tosiaan kerran tyttöjen ja Anssin kanssa tehtiin ruokaa ja päätettiin pihvejä paistaa. Anssi halusi kastikkeen tehdä ja päätyi meidän kauhuksi tähän lihaisaan aurajuustokastikkeeseen :D Ei oikein napannu pihvit lihakastikkeella mutta ihan tuommoisenaan riisin kanssa tuo aurakastike on niin parasta.

Fish'n'Chips



Tätä söin Etelä-Afrikassa ja Englannissa ollessani. Ei vedä meidän markettien kalapuikot oikealle englantilaiselle fish'n'chips-annokselle vertaa milloinkaan.

Kinukki-ruoka


Kiinalainen ruoka on kanssa aina hyvää, varsinkin krapulassa se on ihan nam nam. Kinukki-ravintoloiden listoilta menee ihan mikä vaan kunhan siinä ei pähkinöitä ole. Onhan se kyllä limasta, mutta niin pirun hyvää! Kevätkääryleet on niin hyviä, jos voisin niin vetäsin niitä niinku leipää. Onneksi niitä löytyy nykyään myös markettien pakastealtaista, ihan syötäviä ovat vaikka eivät ihan oikean tavaran tasolle pääse.

Nacho-härpäke

Tämän oon oppinu Nenalta. Lyödään sekasin uunivuokaan paistettua jauhelihaa, tomaattia, sipulia, paprikaa, ranskankermaa ja jotain muuta (oikosulku, Nena auta :D) ja päälle ihan törkeesti juustoraastetta. Tämä sitten syödään nachojen ja salaatin kanssa ja on niin ihanan lihottavaa ja hyvää, omnomnom.


ÄÄÄÄÄ mä kuolen ihan kohta nälkään, ehkä olisi siis aihetta ruveta jotain kokkailemaan.

2 kommenttia:

  1. Nam Nam! Sun pitää maistaa kiinalaisessa Kung Po- Kanaa, siinä on pähkinöitä ja se on oudolla tavalla ihan sairaan tulista. Se on mun lemppari! :)

    VastaaPoista
  2. Näläkä meinaa tulla noita katellessa, vaikka just oon syöny... saako tuollaisia enklantilaisia fisuja tuollaisena mistään täältä???

    VastaaPoista